Egy Angyal tollával (Félhold igaz története)

You are currently viewing Egy Angyal tollával (Félhold igaz története)

       Most is, jó szokásomhoz híven ülök a kedvenc irodai székemen, elmélkedek az Élet nagy dolgairól. Iszom a tejeskávém, közben jazz-t hallgatok.

      Egészen pontosan egyetlen fogalom körül forognak gondolataim. A kitartáson és a türelmen gondolkodom. Persze nem vagyok egyedül, Angel itt kotnyeleskedik és várja, hogy szóhoz jusson Ő is. Sokszor annyi mindent mondana, de nem foglalkozom vele gyakran. Nem sértődik meg, hiszen ő egy angyal. Ha megunja, hogy nem figyelek rá, bombáz a dalokkal, véletlennek tűnő idézeteket tol az arcomba, hogy felhívja a figyelmem és választ kapjak felmerülő kérdéseimre, vagy csak simán magára tereli az érdeklődésem. Érzem, ahogy irányítja a kezem, meleg. Szinte magától gépelnek az ujjaim. 🙂

– VÉGRE! NAGYON RÉGEN NEM BESZÉLGETTÜNK.

– Csak mert bombázol folyamatosan mindenfélével. Nem tudom a gondolataimból száműzni a türelmet és a kitartást.

– MERT MOST NAGYON FONTOS AZ ÉLETEDBEN EZ A KÉT DOLOG. SOK MÁS IS UGYAN, DE EZEK MOST NAGYON AKTUÁLISAK. ÉS PERSZE ÜZENETET IS HORDOZNAK AZ EMBER TÁRSAIDNAK. SOKATOK ÁLL MÉG HADILÁBON EZEKKEL.

– Tudom.  Az ember annyi mindent szeretne az életében elérni. Siker a hivatásában, a magánéletében.  Érzelmi, anyagi bőség. Egy jó ház, egy új autó, család. Van akinek sikerül álmait valóra váltani, van akinek nem.

– ÉS TUDOD MIÉRT NEM SIKERÜL, AKINEK NEM JÖN ÖSSZE SEMMI? VAGY CSAK PÁR DOLOG.

– Nyilván nagyon sok oka van, amiért nem. Köze van a kitartásnak és a türelemnek is hozzá ugye?

– EZT NAGYON IS JÓL GONDOLOD. TUDOD, AMIKOR SZERETNÉL VALAMIT ELÉRNI, MINDIG GONDOLATI SÍKON JELENIK MEG ELŐSZÖR. MEGTERVEZED EGÉSZEN A LEGAPRÓBB RÉSZLETEKIG, UTÁNA JÖHET A MEGVALÓSÍTÁS, A TETTEK IDEJE, AMIKOR MINDENT MEGTESZEL AZÉRT, HOGY MEGVALÓSÍTSD, AMIT SZERETNÉL. OLYAN, MINT A KERTÉSZKEDÉS, AMIKOR ELÜLTETED A VIRÁG MAGJÁT A GONDOSAN ELŐKÉSZÍTETT TALAJBA. ÖNTÖZÖD MINDEN NAP, TÁPANYAGOT SZÓRSZ RÁ, FIGYELED, GONDOZOD NAGY-NAGY TÜRELEMMEL ÉS KITARTÁSSAL. PERSZE, AZ ELSŐ IDŐSZAKBAN LÁTSZÓLAG SEMMI SEM TÖRTÉNIK. PEDIG DEHOGYIS NEM! A MAGOCSKA MEGDUZZAD, LASSAN GYÖKERET ERESZT ÉS CSAK SZÍVJA MAGÁBA A SOK TÁPANYAGOT. MAJD EGY IDŐ UTÁN ELJÖN A MEGFELELŐ PILLANAT, AMIKOR VÉGRE LASSAN ÁTTÖRI A FELSZÍNT ÉS MEGJELENIK AZ ELSŐ KIS LEVÉLKE, MAJD NAPRÓL NAPRA EGYRE JOBBAN CSEPEREDIK, ERŐSÖDIK.

– Nagyon is igaz, amiket mondasz. Most rám zuhant a közelmúlt eseményeinek súlya..  Egykor rettenetesen türelmetlen voltam, kapkodtam. Amikor nem láttam tovább az orrom hegyénél, nem volt idegzetem kivárni az események előre haladását. Elébe mentem, és rendszerint tönkre is tettem a dolgokat. Vagy tönkre mentek. Kapkodtam össze-vissza, végül a nagy semmi kellős közepén találtam magam.

-EMLÉKSZEM JÓL EZEKRE AZ ÉLET ESEMÉNYEKRE. BŰSZKE VAGYOK RÁD, HOGY MOSTANRA MEGTANULTÁL VÁRNI, KIVÁRNI. HIDD EL, MEGÉRI.

– Tapasztalom. Emlékszel arra a rettenetes félreértésre, amit pár éve a türelmetlenségem okozott? Amikor megfogta a kezem az Új Élet reménye. Egy esetlegesen szebb jövő álma.. És én gyorsan össze szorítottam a markom, hogy lehetősége se legyen elillanni az életemből. Szorítottam a markom, ahogy csak bírtam, végül csak a jeges görcs maradt nekem..

– KEMÉNY LECKE VOLT NEKED IS. MINDIG A TÜRELEMRE INTETTELEK, DE EZ KELLETT AHHOZ, HOGY MEGTANULD. LÁTOD, RENGETEG IDŐTÖK VOLT ELGONDOLKODNI RAJTA.

– Nekem biztosan tanulság volt. Át kellett értékelnem, nem mindig csak az én akaratom számít. Megtanultam, hogy mindenhez idő kell, mire meg tudom valósítani. Megtanultam a markom nyitva tartani, elengedni, megengedni a szabadságot a helyzetnek és az érintetteknek, hogy a saját tempójukban érjenek be.  Hát, megérte várakozni. Meggyógyult egy közösen fájó pont az életünkben. lassan ugyan, de lett egy 270 fokos fordulat a történetünkben, és most minden halad egy közös úton. Remélem, így is marad. Nagyon hálás vagyok érte. Tényleg egy családdá értünk.

-NAGYSZERŰ! LÁTOM, HOGY TÉNYLEG TANULTÁL. EGYENSÚLYT TEREMTETTÉL A VILÁGODBAN.

– Valóban az van sok területen, de valahol én kerültem most a kapkodás miatt az asztal alá. Ez most nem az én lépésem volt. Szerintem nem gondolta át. Hiába a pontos tervezés, álmodozás. Iránymutatás, ami felé fordítottam teljes tekintetem, a lényem. Nehezen indultak bennem be a folyamatok, de azért a saját tempómban haladtam az Új felé.. Aztán egy – elméletileg hosszú folyamat eredményeként- határozott mozdulattal le lettem ide söpörve, mint egy darab morzsa…

– NEM LEHET MINDENT KÉSZEN MEGKAPNI. NEKED OTT VAN MINDEN EGY-BEN. NEKI IS MEG VANNAK HIÁNYOSSÁGAI ANNAK ELLENÉRE, HOGY ELMÉLETILEG FELNŐTT, KOMPLEX LÉNY. ÉRNIE KELL ÉS SOKMINDENT MEGÉRTENIE. DE A SAJÁT ELHAMARKODOTT DÖNTÉSEINEK ÖNMAGA IS ÁLDOZATA. EZT TUDOD?

-Sejtem. Nem mondta ugyan sosem, de látom, amit látok.. Nem akarom elengedni őt sem.. Meg ezt az egészet. Annyit gondolkodom, hogy mit tegyek? Mit tehetnék érte? A jelenlegi helyzetemből a legjobbat hoztam ki magamból..

– ANNYIT TUDSZ TENNI, AMIT EDDIG IS. NYISD KI A MARKOD, CSAK LAZÁN. HA A TIÉD, A TÜRELMED MEGHOZZA A KEDVEZŐ VÁLTOZÁST. HA NEM, AKKOR CSAK ELŐBBRE VISZ BENNETEKET. TEDD MEG MAGAD FELÉ A LÉPÉSEKET. HISZEN ONNAN, AZ ASZTAL ALÓL NEM LÁTSZ SEMMIT. GYERE KI ONNAN, ÁLLJ FEL A SZÉKRE. MAGASABB PERSPEKTÍVÁBÓL MÁSKÉNT FOGOD A DOLGAITOKAT LÁTNI. ÉPÍTS!

– Építsek??

-IGEN. NÉZD MEG, MIKET KAPTÁL TŐLE. NAGYON SOK HASZNOS, ERŐS ALAPANYAGOT. CSAK FIGYELD MEG A SZÍVEDBEN, A LELKEDBEN MIKET HAGYOTT NEKED.

– Mondjuk káosz?

– LÁSS MÖGÉ. A ZSENI A KÁOSZBAN IS MEGTALÁLJA A RENDSZERT. J HAGYD AZ EGÓD ELCSENDESÜLNI, ADJ MAGADNAK ELEGENDŐ IDŐT ÉS LEHETŐSÉGET A TISZTÁN LÁTÁSHOZ. ADJ MAGADNAK TÜRELMET ÉS KITARTÓAN DOLGOZZ AZON, HOGY FELKERÜLJ A SZÉK TETEJÉRE. EZZEL A SAJÁT FEJLŐDÉSED IS SZÉPEN HALAD, AMI ELHOZZA AZ ÁLTALAD VÁGYOTT ELŐRELÉPÉST. MINDIG VAN MIT TANULNI, ÍGY NEKED IS. EZT NE FELEDD! HOL IS VAN MÉG MIT ALAKÍTANOD?

– Van valóban ilyen tennivaló..

– LÁTOD UGYE? EGYSZERRE NE AKARD A VILÁGOT MEGVÁLTANI. CSAK EGYETLEN LÉPÉST TÉGY. SOKSZOR EGY LÉPÉS IS NAGY UTAT JELENT ÁM! 🙂

– Köszönöm!

– SZERESD ÖNMAGAD, SZERESD ŐT. JOBBAN, MINT VALAHA.. HIÁBA A CSEND, SZÍVED SZAVÁT HALLANI FOGJA. BIZTOSAN TUDOM.

     Most csak néhány gondolat, amit Angel elmondott. Még nagyon sok dolog van, amiről nem beszélt, de fog biztosan a közeljövőben. Most csak arra tudok gondolni, hogy az üzenete remélem  elér minden olyan kedves Emberhez, akinek a türelmet és a kitartást meg kell tanulnia.. Ha ezek nem járnak veled kéz a kézben, megette a fene. Álmodozhatsz szép dolgokról.. A magokról is hiába kaparod le a földet, hogy megnézd, hol tart a fejlődésben, azt éred el, kinyírod még mielőtt megtapasztalhatta volna az Életet. A napsugarakat, a hajnali harmatot, a finom, áztató esőt, a virágzást, a pillangók táncát..

     Megittam az utolsó korty kávét is. A jazz még mindig szól.. Ez a nyugodt, békés hangulat lassan magával ragad egy csodaszép helyre, ahol kettesben vagyunk… Táncolunk összebújva, óvón karjaidba zársz… pihentetjük fáradt, elnyűtt lelkünk egymás szerető szívében..

Vélemény, hozzászólás?