/Musica è/ Belső zenédet kapod vissza környezetedtől (Amadeus igaz története)

You are currently viewing /Musica è/ Belső zenédet kapod vissza környezetedtől (Amadeus igaz története)

Belső zenédet kapod vissza a környezetedtől

  1. május 17.

Nememind1 találkozó előestjén

Már régóta küszködök azzal, hogy nappal, különösképpen délutánonként, eléggé fejbevágott vagyok. Álmos, tompa. Este 8-9-ig, amikor is hirtelen kivirulok. Másnap 4-kor kell kelnem, így nagyon nem jó, hogy amikor már el kellene feküdnöm, akkor vagyok a legfrissebb; varrni, műteni tudnék! Bevallom, többször is hiába erőltetem, csak éjfél után tudom magam eltenni. A legrosszabb, hogy egy ilyen hét után sem tudok hamarabb elfeküdni, akármilyen fáradt is vagyok. Inkább a hétvégi napokon kelek későn, féldélben.

(Kiegészítésként írnám, egy eléggé személyes dolog: 1995 óta szedek altatót. Sajnos, akkoriban nem is tudtam, hogy ez nem lehet megoldás hosszútávon. És 2015-től kezdődött az, hogy teljesen felborult az alvási ciklusom. Tehetetlenül állok vele szemben.)

Nos, ez a hetem is így zajlott. Néha a lefekvés erőltetése azt eredményezte, hogy hajnali kettőkor megébredtem, amint a monitor előtt leborulva alszom. Megpróbáltam, hogy milyen, ha egy egész szem altatót veszek be. Két és felet, késleltetve. Nem változtatott azon, hogy hamarább elálmosodjak, inkább érezzek késztetést a lefekvésre. Csak néha trükkösen vágott oda.

Állandó délelőttösben dolgozok. Hazaérve megebédelek, aztán jön az álomkor. Ilyenkor, ha lefeküdnék, el is tudnék aludni, aztán este 8-kor felkelve rosszabb lenne. Kipróbáltam.

Szóval szenvedtem ezen a héten is. Egy ideje már kimarad, hogy Gunagriha előadást hallgassak, vagy vezetett meditációt végezzek. Álomkórósan nem lehet, nincs értelme.

No, mondom, itt van ez a Nememind1 találkozó, valahogyan össze kell szednem magam! Csütörtökön elvéreztem.

Optimista lévén pénteken is megpróbáltam. Hazaértem, ebédeltem. De ebéd közben elindítottam Gunagriha egyik előadását, a youtube-o

A belső zenédet kapod vissza a környezetedtől

| Gunagriha előadásai – Pécs, 2016.12.10

https://www.youtube.com/watch?v=cwUUst1S9DE&t=5127s

(Képzeld! Ekkoriban még nem is volt semmi közöm az ilyen spiri dolgokhoz.)

Érdekes, mert csak hanganyag volt. Eddigiekben mindig élőképes, egy előadás volt kompletten.

Elkezdtem ebédelni és hallgatni az anyagot. Nagyszerű téma, nagyszerű gondolatok. Néha beálmosodtam, de végighallgattam. Ezt követően erő töltött el, nyoma sem volt az álmos tompaságnak. Tudtam ténykedni a számítógépen, a neten, szépen összekészítettem a hátizsákom a másnapi találkozásra.

„Belső zenédet kapod vissza…” Ezt a törvényt jól ismerem már, jólesett erről hallgatni előadást.

Egyszer csak belefutottam:

Eros Ramazotti & Andrea Bocelli – Musica è

Az énekükbe, ráadásul kísérő magyar felirattal!

https://www.youtube.com/watch?v=BqNAMNfxKiA

És ezt Gunagriha: „Belső zenédet kapod vissza…” előadása után!

Fantasztikus volt a dal szövege is! Hallva az olasz éneket, látva a videót és ízlelgetve olvashattam hozzá a csodálatos szöveget… Fantasztikus volt!

Olyan békesség töltött el és erő, frissesség.

„Te és ajkad hangjai

Te, aki mindig egyre több leszel…

Mert egy zene nélküli világot

Még elképzelni se lehet

Mert minden szív, legyen bármily kicsiny is

Élettel és szeretettel teli dobogás

Ami zene…”

Nem énekelek, nem játszok semmilyen hangszeren, de mindenem a muzsika, a zene, a harmónia! Számomra muzsika az élet, a felemelkedés, a szerelem, a SZÁRNYALÁS!

Legcsodálatosabb muzsika a végtelen csend! Mert olyankor a belső hangom belső muzsikámat hallgatom, mint végtelen Óceán morajlását.

Egész heti háborúság után végre csend!

Igaz, a lefekvés megint nem ment simán, de béke volt bennem.

Ilyen kegyelmi állapotban lehettem a találkozó előtti napon.

Mekkora ajándék!

 

 

Belső zenédet kapod vissza

Vélemény, hozzászólás?