Hangos Fogolyán Szellő (Harangi Emese) írások 34, A kis marsi és az emelkedett rezgésszint (Esszé)

You are currently viewing Hangos Fogolyán Szellő (Harangi Emese) írások 34, A kis marsi és az emelkedett rezgésszint (Esszé)

 

„A kis marsi egy olyan nemzetségből jött, ahol a rezgésszint különösképpen emelt, ahol a földönkívüliek is sok ponton különböznek egymástól, de az eltérőt, az ő nemzedékében kapitális tisztelet övezi. Az ő szülőföldjén tisztában vannak azzal, hogy aki bármiben is különbözik, az a lét egy újabb megnyilvánulási formája, amely devianciális jelleg társadalmukat előre hajtja majd, az ezáltal fejlődik és erősebbé válik. Az eltérés számukra olyan, mint a mozdulatlanság centrumában egy csipetnyi változás; lendületet, fejlődési irányt ad. Általa kering a létezés és tapasztalható meg az igazi élet.
A kis marsi társadalmában, éppen ezért, nem csak, hogy tisztelet övezi ezeket a példányokat, hanem kiemelt figyelmet és jelentőséget is kapnak. Amikor felfedezik őket, róluk cikkeznek beszámolóikban, és ők vannak a hírek élvonalában is. És ez a különbözőség, mely figyelmük fókuszában van rendszeresen, ugyanúgy kiterjed egy marsi személyiségének, életmegélésének differenciális minőségére, szemléletmód, megtapasztalás, vele született sajátosság megélésére, mint egy-egy új tulajdonsággal felvértezett állatfaj megjelenésére, a természet új keletű megnyilvánulására, vagy bármifélére, amit, mivel újszerű és korábban sosem látott, csodának tud be a faj. A későbbiekben már velük együtt fejlődhet tovább a törzs és az egész nemzet.” 

Vélemény, hozzászólás?