Átváltozás (Ági igaz története)

You are currently viewing Átváltozás (Ági igaz története)

Senki sem tökéletes. Vannak, akik ráadásul valamilyen kisebb-nagyobb hibával születnek. Hiba egyáltalán? Mi a normális? Örök kérdés. Egy olyan történetet szeretnék elmesélni, ami egy kissrácról szól, aki erősen elálló fülekkel született.

Ő D., aki egy nagyszerű kissrác, egy kiskamasz. Amikor először láttam Róla képet egyből feltűnt, hogy mennyire elállnak a fülei, de emellett egy helyes fiú. Kedves és mosolygós. Érdekes, hogy gyerekként sokáig nem foglalkozik az ember azzal, hogy néz ki, csak mikor közösségbe kerül és csúfolni kezdik, ami a legrosszabb eset. D. se foglalkozott nagyon sokáig azzal, hogy milyen a füle. Anya, apa és a tesója így is szeretik. Csak aztán jött az a fránya kiskamasz kor. Amikor minden is számít, de leginkább a külsőségek. Csak sejteni lehet, hogy milyen lelki hadakozás van egy ilyen kissrácban attól, hogy Ő máshogy néz ki, mint a többiek. Mindez mellé társul egy ADHD probléma.

Egy mindig pörgő, nagy érzelmi intelligenciájú fiú, aki éppen kamaszodik és alul értékeli magát, egyszer csak lehetőséget kap, hogy átváltozzon. Elérte a kort, amikor elvégezhetik a korrekciós műtétet, amire már régóta várt. Nem kis műtét, 2 x egy óráról van szó, egy olyan gyerek esetében, aki nagyon nehezen marad meg egy helyben, nyugodtan. De felnőtt a feladathoz és megcsinálta.

A nagy bumszli kötések levétele után hatalmas mosollyal nyugtázta, hogy egy új D. néz vele szembe a tükörből. El se tudom képzelni, hogy min mehetett át. Egy felnőtt ember is nehezen kezelte volna a helyzetet, elfogadni egy új kinézetet. Egy átváltozott kissrác lett. Senki nem tudta (csak az orvos nyilván), hogy milyen lesz a végeredmény. Az egész arca megváltozott attól, hogy azok a fülek átlagosak lettek. Nagyon örülök, hogy D. boldog lett, magabiztosabb és elfogadja magát. Azt sajnálom, hogy egy olyan társadalomban élünk, ahol egy kis eltérés a normálistól már lelki traumát okozhat egy gyereknek.

Nagyon boldog életet kívánok D.-nek és biztos vagyok benne, hogy az empátia erős lesz benne felnőtt korában. Ki tudja, talán másoknak is fog tudni segíteni a történetével.

Átváltozás elfogadas_es_figyelem.png

Vélemény, hozzászólás?