Hangos Fogolyán Szellő (Harangi Emese) írások 45, Ezért hagyjuk, hogy átverjen az elménk (Esszé)

You are currently viewing Hangos Fogolyán Szellő (Harangi Emese) írások 45, Ezért hagyjuk, hogy átverjen az elménk  (Esszé)

„Sokan fájlalják, hogy nyugaton vannak, visszautasítják az egyenlőtlenségeket, ellenzik, hogy egy olyan világban éljenek, amit ilyen nagymértékben hatalmába kerített a pénz. Rendszerint azonban, ezek az emberek kosarat kapnak az e világi törvényektől, amikor felteszik kérdéseiket, mint például, hogy miért és ki veszi el tőlük az élet értelmét, miért kell azon végigloholniuk, miért csak arról szól ez az egész, hogy a számlákat fizetik és meghalnak?
Egyre több spirituális „tanító” és irodalom hívja fel a figyelmünket arra, hogy legyünk éberek és szabadítsuk fel az elménk. Szép egy szabadabb, jobb világra való törekvés, ahol kevesebb (vagy egyáltalán nincs) esélyegyenlőtlenség, a javakból mindenkinek egyformán jut, vagy legalábbis, a szegénységet felszámoljuk és a világ milliárdosainak felhalmozott vagyonát szétosztjuk az éhezők között. Ahol kevesebbet rohanunk, többet figyelünk egymásra, a tekintetekre, a lelkekre, az élettörténeteikre, ahol megszűnik bántani a másikat nézetei miatt, ahol inkább tiszteljük a különbözőséget, mert úgy érezzük, a differens szegmenssel is csak többek vagyunk.
Azt már tudjuk, mire vágyunk (vagy mire vágyik sok-sok millió emberi szív), a kérdés már csak az, hogyan érjük ezt el? Te szoktál rajta gondolkozni?”

Fogolyán Szellő: Ezért hagyjuk, hogy átverjen az elménk

 

Vélemény, hozzászólás?