Nem létezik jó vagy rossz történet. Igaz történetek vannak.

Egy nehéz lélek vallomása; Mitől barát a barát? (Magnet igaz története)

Egy nehéz lélek vallomása; Mitől barát a barát? (Magnet igaz története)

Csak egy hétvége volt…
Sosem éreztem még, hogy barátságban eljöhet olyan pont, amikor oda jutsz, hogy valami baj van, zavar keletkezett. Sok kérdés felmerült bennem ez miatt. Mitől barát a barát?
Egyszer azt mondta valaki, hogy barátságban nincs rangsor.
Azt hiszem, onnan tudod, hogy mikor vagy barátok társaságában, amikor a jókedv nem erőltetett, amikor bízol a másikban, amit mondasz, őszintén mondhatod, mert meghallgatásra talál. Ha éppen nem a legjobb bugyid van rajtad, akkor nem érzed cikinek… Egy barátság kétoldalú, ha csak én érzem, vagy csak ő, akkor az nem az.

Nem éreztem jól magam, kilógtam a képből…nincs rúzsom és nem festem a szemem, nincs kis szandim vagy új pacskerom, nincs pasim, nem szexelek és taszít a férfi testiség. Nem vagyok szexi, nem hordok szoknyát, a tornacipőbe bokazoknit húzok és a hajam sem tökéletes.
Ha azt érzed, hogy nem vagy nőies, persze hogy kilógsz a sorból. Pedig nő vagy csak sportos és kényelmes.
Nem akarom, hogy fapinának hívjanak, mert egyedül vagyok. Nem tudok ennyire nyílt lenni, nem tetszik a vulgáris szöveg.
Ha az ember túlérzékeny, akkor sokszor sérelem érheti. Elfáradtam a munkámban, a napi szarokban, a hírekben, a facebookban és mindenben, ami az arcomba jön. Ilyenkor jön a stop! Jön a jel, hogy sok(k), pihenni kell.

Csalódtam vagy csak ráébredtem valamire, amin eddig nem gondolkoztam el vagy nem akartam észrevenni, elismerni. Mindig volt valami kisebbségi érzetem. Ez barátságban nem fordulhat elő.
Az én hibám? Az én önértékelésem ennyire szar vagy a másik oldal nem ismer vagy nem ismer el? Nekem kell elfogadtatnom magam a másik emberrel?

Van hitem, van békém, amikor a kellő helyen vagyok, érzem. Ha nem, akkor összetörök és nehéz lesz a szívem. Ha sérelem ér, és ha én bántok meg valakit, szégyellem magam. Most is, mert úgy érzem olyan embert hagytam cserben, aki megért és ért a lelkekhez. Mindig olyanon csapódik le, akit legkevésbé akar az ember megbántani…

Mitől barát a barát?

This Post Has One Comment

 1. Drága Magnet!
  Személyes meglátásom szerint minden ember összetett, és ahogyan szinte értelmezhetetlen önmagában ezen a síkon a „jó” „rossz” fogalma (hiszen még az egyes tulajdonságaink között is, ugyanaz a tulajdonság lehet egy helyzetben előny, másszor hátrány) úgy nem létezik olyan ember sem, aki mindenben tökéletes, és olyan sem, aki mindenben tökéletlen. (Ugyan mihez képest lenne valami tökéletlen és mihez képest lenne tökéletes, és ami ennél is talán fontosabb, kinek a véleménye és ízlése alapján?)
  Mivel nagyon különböző képességekkel vagyunk felvértezve mi emberek, hiszem azt, hogy a különbözőségeink erősíthetik, kiegészíthetik egymást. Amennyiben valóban előnyt szeretnénk kovácsolni magunknak sokféleségünkből, és felismerjük mindebben az egymást erősítő lehetőséget. Ha mind ugyanolyanok lennénk, sosem lennének helyzetek, amiben pontosan egymás által fejlődünk.
  Az önértékelés alapja talán nem is az, hogy tisztában legyünk az erősségeinkkel és a gyengeségeinkkel (hiszen ahogyan fentebb leírtam, az erősség például válhat gyengeséggé, ez szituáció függő és fordítva) hanem az, hogy tisztában legyünk azzal, hogy bizonyos szituációkra hogyan reagálunk, mi az, ami ránk leginkább jellemző. Fontosnak tartom, hogy saját magunkat is, mindenféle címke nélkül vizsgáljuk meg, amikor önvizsgálatot tartunk. És az is bizonyos, hogy senki sem tudja megmondani nekünk azt, hogy számunkra mi is az a boldogság. És az is bizonyos, hogy amennyiben a boldogságunkkal nem ártunk senkinek, annak mikéntjébe senki sem szólhat bele.
  Jelenthet valamit, ha az embernek mindig ugyanaz, vagy ugyanazok mellett van kisebbségi érzése… Akkor, amikor a kisebb, nagyobb fogalma, embereket egymás mellé állítva, szintén aligha létezhet, mert abban a pillanatban, amikor mégis létezik, az már egy szubjektív szűrő alapján fogant értékítélet. És mindig arról szól, aki megalkotja.
  Barátsággal; Szellő

Vélemény, hozzászólás?

Close Menu
Tovább az eszköztárra