Balra mentem előtted… ;) /Írta: Fogolyán Szellő

You are currently viewing Balra mentem előtted… ;) /Írta: Fogolyán Szellő

Négy hónapja született a fekete macskám, akinek a farkánál pár hetes kora óta bölcsességét jelző és igazoló ősz szőrszálak nőnek. Ő is, én is, örülünk annak, hogy fényévente egyszer van péntek 13.
Egy tanulmány szerint, a fekete macskákat a babona, hiedelem miatt, hatszor-hétszer később fogadják örökbe, mint más színű társait.
Mert ugye tudjátok, mi történik, ha egy fekete macska balra megy előttetek? Hát valami olyasmi, ami péntek 13-án megtörténhet egyszerűen, fekete macska nélkül is. De amikor a fekete macska is balra megy és még péntek 13. is van, az…(gondolatban fejezd be a mondatot)
A cicámmal így együtt gondolkodva végre el tudjuk most jól mondani, ez az úgynevezett Mi NAGY NAPUNK mennyi mindent is jelent számunkra.  😉 

Az a legjobb bennem, hogy akár hiszel bennem, akár nem, meg fogok történni! És pontosan úgy fogok megtörténni, ahogyan tudat alatt gondolkodtál rólam.
Legyek éppen egy balra vonagló fekete macska, egy összetört tükör, egy földre helyezett táska, vagy éppen péntek 13.

Ez így van egy pár dologgal. A négy hónap alatt, amióta élek, már észrevettem. No, de ma az égvilágon minden összejátszik. Péntek van. 13. És én is balra mentem előtted. Nem számít, hogy alul a hasam nyomokban fehér csíkokat tartalmaz. Te azt ilyen messziről úgysem látod.
Ahogyan azt sem vetted volna észre, hogy a farkamnál apró (és bizony) ősz szőrszálak pelyhedzenek. Azt látsz, amit szeretnél. Ezúttal is.

Ha tudnám, eltörölném ám, hogy azért legyen irtó rossz napod, mert pont ez a nap van, és még mindig 13!!!  És hogy ebben én is közrejátszok!  De az embereknek fontosak a hagyományaik, a babonáik, sokan ugyanúgy nagy becsben tartják, mint az ünnepnapokat. Így hiába próbálnék egyedül véget vetni a szerencsétlenségednek, Te nagyban kellesz ehhez! Illetve a fejed és a gondolkodásod mindenképpen kell. A szívedről már ne is beszéljünk…
Vajon észrevetted, hogy a borítóképen a nyelvemmel szívecskét formáztam Neked?
Ha megláttad ezt a pindurka részletet, talán nem félsz tőlem olyan nagyon már. Pedig, jujj! Péntek 13. van és még ennek az írásnak a címe is rémgonosz!
Anyukámnak nincs humorérzeke!!!

A gazdimnak amúgy mindig semleges nap volt a maihoz hasonló. Eddig. Most már vagyok neki. És most már megpróbálhatunk együtt seprűre szállni eme jeles napon.

Amiben sokan hisznek, annak van valami különös varázsa. Tartozni valahová jó. Mint karácskor az ajándékosztókhoz, kapókhoz. Persze, ez ellen is lehet lázadni. De ez egy jó dolog! Ugyan, miért hagynám ki, ha megengedhetem magamnak? Megengedhetem magamnak, hogy elfogadjam a fél grillcsirkét legalább Szenteste. Mert remélem, azt kapok majd!

Úgyhogy, ha már itt tartunk, igazán sokan hihetnétek egyszerre abban, hogy a gazdimnak és nekem ez a seprűs dolog ma menni fog!

Na, de visszatérek. A gazdim sosem kívánt ehhez a sokak által rettegett naphoz csatlakozni. Inkább azokhoz próbált, akik a szerencsenapjuknak tartják a mait. (Minden ellen lázad valaki, észrevetted?)  Ők szerintem nagyon hasonlítanak azokhoz az emberekhez, akik kikiáltották, hogy ha jobbra megyek előtted és nem balra, akkor szerencse fog következni.
De az az igazság, hogy a gazdimmal legtöbbször se szerencsétlenség, se szerencse nem történt péntek 13-án. Leggyakrabban úgy eltelt a péntek 13, hogy észre sem vette.
Se a pénz nem szaladt ki a táskájából, ha a földre tette azt, se tragédia nem történt, amikor meg tükör törött itthon. (És nekem semmi közöm nem volt e töréshez amúgy!)
A pénz olykor elfolyt persze, és néha tragédiák is történtek ugyanitt. De itthon nálunk sosem voltak olyan egyszerűek a jelek, hogy az következzen, amivel az ember közmegegyezés útján próbált kiegyezni.
Nálunk a jelek olyanok, mint az álmok. Túl személyesek ahhoz, hogy bárki másnak is ugyanazt jelentsék.

Pedig gondolj csak bele! Milyen jó kis hely lenne ez, ha mindenkivel csak akkor történne szerencsétlenség, ha én balra kocogok, vagy csak és kizárólag péntek 13-án történne szomorú esemény az egész világon! Lehet, kiegyeznék ebben, és büszkén vállalnám a gonosz fekete macska szerepét, ha ez innentől így történne veletek!
Mit gondolsz?

Szeretettel:
Jedi cica és Fogolyán Szellő

Vélemény, hozzászólás?