Őszi reggel (8899nati igaz története)

You are currently viewing Őszi reggel (8899nati igaz története)

Egy megkopott, régi faláda az ablak alatt. Ráülve csodás kilátás nyílik az ablakból. Szeptember elseje. Beköszöntött ünnepélyesen is az ősz.
Szürke köddel beburkolt erdők. Esőfelhőkkel díszített égbolt.

Szól egy dal s ez az egész múltbeli időutazásra invitál. Régi idők emlékei burkolnak be melegséget adó pokrócként. Egy régi ház, gyerek kacajok s a vén diófa, kutyusok ugatása, ködös reggelek munkába menet, útban a szerelemhez.

Emlékképek, mint festmények elevenednek meg a szürke égbolton.

Itt van az ősz, itt van újra….s szép, mint mindig énnekem.

Jut eszembe e pár sor egy versből.

Oly sok őszi emlék!

Temetőben töltött idő a lehulló avaron keresztül sétálva. Jövőképek melyek őszről őszre mást hoztak magukkal. Mosolyok és könnyek a halvány ködbe vésve. Otthonoktól otthonokig vándorlások, utak, szerelmek.

Boldogság és megtörtségi világvége érzés.

Emlékszem, gyermekként hogy kavartuk, sepertük a hátsó udvart a nagy diófa lehulló levelei után. Hogy sétáltam az avarban naplemente előtt a temetőben. Az összes fa már-már csupaszon álomba volt szenderülve, csak a fenyők pompáztak még ragyogó zöld színben. Séták a tóparton, hajnali ködös levegő, miként munkába igyekeztem. Valósággal frissített és töltötte el tüdőm minden pontját hűsítő érzésével. Kávézóban töltött napok és esték.
Ősz van…Újra ősz…még csak épp, hogy megmutatkozott…
A fák még nyári ruhájukban, de már itt-ott látszik, hogy lassan felöltik alváshoz előkészült ruhájukat; a sárgát, a barnát, a pirosat.
S a nyár sem ment még el. Hisz tartogat még egy utolsó csókot, utolsó mámorító táncot, mielőtt átadná a helyét a létezésben az ősznek.
Szippantok még egyet e kora őszi mámorból, nézem még a fel- felvillanó emlékképeket, az iskolakezdésről, az új reményekről, és lassan tovább indulok belevetve magam a mai nap csodáiba.

This Post Has 2 Comments

 1. Kedves Nati!

  Ilyen csodálatos, megigéző és sok mindent megidéző leírást talán még sosem kaptunk!
  És annyi mindent felidéztél már bennem is!
  Köszönöm Neked, hogy szebbet mutattál, mint amit jelenleg látok, ha kinézek az ablakon…Hogy segítettél felidézni az ősz legkedvesebb emlékeit. Bár az évszakok úgy hordozzák az emlékeket, mint az illatok, a Te soraid most nagyon kellettek, hogy a kellemes emlékeket is újra lássam e szürkeségben.
  Köszönöm, hogy megállítottad az időt a múltba révedezve!
  Tedd meg még nagyon sokszor! 🙂

 2. Köszönöm szépen:) igyekezni fogok:) és én is hálával tartozom:) hogy rátaláltam az oldalra, a hasonló csodás írásokra, hogy eggyé olvadhatok, hogy reményt adhatok és kaphatok.Köszönöm hogy itt lehetek! 🙂

Vélemény, hozzászólás?