Paulo Coelho : Alef (könyv)

You are currently viewing Paulo Coelho : Alef (könyv)

Éreztétek már valakivel kapcsolatban első látásra, hogy a sorsotok egyszer már összefonódott az idő és a tér egy meghatározhatatlan pontján? Átéltétek már a bizonyosságot, hogy ezt az előttem álló idegent szinte jobban ismerem bárki másnál?
Paulo Coelho ’alef pontnak’ nevezi azt a tekintetet, melyben a tér és az idő ekképpen egyesül, és a legnagyobb kérdésekre választ ad. Mindenkinek kívánok ilyen találkozást, s addig is, amíg ez nem jön el, ajánlásul itt van a fentebb nevezett író, számomra egyik legkedvesebb regénye.

A tekintet, amiben a tér és idő egyesül

A tartalomról: 

„Születésünk pillanatától halálunk percéig életünk egy folyamatos utazás. A táj, az emberek és a vágyaink is változhatnak, miközben a vonat megállíthatatlanul halad tovább. Az élet maga a vonat, nem az állomás.”
Paulo Coelho

2006-ban Paulo Coelho spirituális válságba került: úgy érezte egyedül van, és lelki fejlődése megakadt. Ha követi Mesterének tanácsát – menjen egy olyan helyre, „ahová a szíve vágyik” -, talán rátalál a megoldásra és az előre vezető útra.
Több országban megfordult, végül Oroszországban találta magát. Úgy döntött, a hatalmas, 9288 kilométeres távolságot vonaton teszi meg. Három ember kísérte útján: egy Tao mester, orosz kiadója és egy különleges török nő, Hilal… Útja az első állomástól kezdve spirituális kutatássá válik.
A vonaton Coelho és Hilal hamarosan felfedezik, hogy sorsuk egyszer régen, egy másik időben és térben már összefonódott. „Hilal zöld szemébe tekintve” rátalál az „alef”-nek nevezett pontra, amelyben tér és idő egyesül. A vonaton Coelho ismét önmagára talált.
Legújabb regényében a világszerte elismert szerző újra felfedezi az életet oly gyönyörűvé tevő csodákat és kincseket. Egy időn kívüli helyre követi a tökéletes szerelmet, és végigjárja a lélek útját.

Napjaink legolvasottabb írója

Paulo Coelho napjaink egyik legkedveltebb írója. Könyvei több mint 160 országban 72 nyelven jelentek meg, és 130 millió példányban keltek el. 2002 óta a Brazil Irodalmi Akadémia tagja. Számos rangos nemzetközi elismerésben részesült: a Világgazdasági Fórum Kristály-díjával és a Francia Nemzeti Becsületrend Lovagi címével is kitüntették. 2007 óta az Egyesült Nemzetek békenagykövete. A legtöbb nyelvre lefordított könyv szerzőjeként bekerült a Guinness-világrekorderek közé.

Bővebb információ és rendelés ide kattintva

Vélemény, hozzászólás?