Hangos Fogolyán Szellő (Harangi Emese) írások 41, És mi van akkor, ha nem szeretnek viszont? (Esszé)

You are currently viewing Hangos Fogolyán Szellő (Harangi Emese) írások 41, És mi van akkor, ha nem szeretnek viszont? (Esszé)

„Mindannyian voltunk már olyan helyzetben, amikor szeretetünk vagy szerelmünk nem talált viszonzásra. Vagy soha nem is volt olyan mértékben kölcsönös, ahogyan mi azt szerettük volna, vagy időközben elszunnyadt a láng szerelmünk szívében.
Az érzelmeket sajnos nem lehet mérlegre tenni és lemérni, kibe mennyi szorulhatna még ebből, és illene lejjebb adnia abból a másikból. Az érzelmekkel csak úgy van az ember, hogy előbb-utóbb megérzi, ha valakivel nincs egyensúlyban.
A viszonzatlan szerelem a halandói jellemnek az egyik legnagyobb gyötrődéssel együtt járó kínforrás, melynek feldolgozási módja ugyan személyiségenként különbözik, az biztos, hogy sosem megyünk el mellette sérülés nélkül. És az is biztos, hogy mivel szinte mindenki átélte már, s közülünk sokan talán most is ezt tapasztalják, különösképpen nem kell magyarázni.
Arról viszont talán szívesen olvasnál, hogy mit tehetsz a belső fényeddel és a szereteteddel, ha a másik fél nem nem tudja megengedni, hogy megéld azt a fizikai síkon is. Ha képtelenek viszonozni, elengednek, nem számítasz, vagy nem vesznek észre, mit tehetsz a szereteteddel és a helyzeteddel azon kívül, hogy megsiratod, elgyászolod, kidühöngöd magadból a fájdalmadat mindenhol, ahol a világegyetemet csak éred?”
Fogolyán Szellő hangos írása: És mi van akkor, ha nem szeretnek viszont? Hallgasd meg itt!

Vélemény, hozzászólás?