Hangos Fogolyán Szellő (Harangi Emese) írások 98, Emelkedni Veled: A fejlesztőről (Esszé)

You are currently viewing Hangos Fogolyán Szellő (Harangi Emese) írások 98, Emelkedni Veled: A fejlesztőről (Esszé)

Egy teljes élethez több kapcsolódás kell, hiszen egyetlen ember aligha tud megadni nekünk mindent, amire szükségünk van. És hát, mindannyiunknak vannak alapvető szükségleteink. Ezekre pedig többé-kevésbé, ha nem is állandó jelleggel, de lelki igényünk van.  
Szükségünk van arra, hogy valaki megadja a biztonságot. Hogy legyen valaki, akire jóban-rosszban számíthatunk. Akinek kiönthetjük a lelkünket, meghallgat. Aki stabilitást ad, megért. Valakire, aki megnevettet. Máskor arra van szükségünk, hogy vitatkozzunk. Hogy valaki tágítsa a látómezőnket, egy-egy dolgot új irányból világítson meg számunkra.
Rengeteg mindent fel lehetne még sorolni, amire bizony szükségünk van utunk során egy teljes élethez. Én most kiemelnék egyetlen egyet. Azt az embert, aki valahogy azért jön az életünkbe, hogy radikálisan fejlesszen. Hogy általa legyen egy energia, ami olyan dolgok megvalósítására késztet, amit már magad is hosszú ideje tervezel. Mi több, olyan dolgok megvalósítására is késztet, amikre korábban nem is gondoltál, hogy emelkedni fog az életed minősége, ha azokat megteszed…
Fogolyán Szellő: Emelkedni Veled – A fejlesztőről

Vélemény, hozzászólás?