Hangos Fogolyán Szellő (Harangi Emese) írások 50, Főnix (Esszé)

You are currently viewing Hangos Fogolyán Szellő (Harangi Emese) írások 50, Főnix (Esszé)

Müller Péter írta: „Sok lélektani és ezoterikus könyv, gyakran a vallásos tanítások is megpróbálják elkenni azt az alapvető tényt, hogy a fájdalom és a tragédia az emberi élet alapélménye! Méghozzá termékeny alapélménye! Nagy bölcsek sohasem azt tanították, hogy menekülj a fájdalomtól és kerüld a szenvedéseket. Hanem azt, hogy élj bátran, ha már benne vagy – mert életed termékeny talaja a tapasztalás –, a lényeg nem az élmény elfojtása, hanem a megváltása.
Fájdalmas megrendülés nélkül nincs felébredés.”
Neale Donald Walsch pedig azt írta; amikor minden megváltozik, változtass meg mindent…
Nos, most, amikor az idősebb generáció közül is többen mondják, hogy az előző évünk bizonyos tekintetben fájdalmasabb és nehezebb volt, mint átélni egy háborút, és most, hogy elmondhatjuk magunkról, hogy MI ezt is meg és túléltük, hátunk mögött megannyi veszteséggel, tanulsággal, itt az ideje nyugtáznunk, hogy most az emelkedés és az építkezés ideje van. Ugyanolyan már semmi sem lesz.
Minél nagyobb kihívást jelentett számodra az előző év, annál nagyobb lehetőséget kaptál arra, hogy az életedet teljesen megváltoztasd, annál nagyobb esélyt arra, hogy magasabbra emelkedj.

Vélemény, hozzászólás?